Hvem skulle tro vi i Norge kunne lære nederlendere å bruke sykkel, liksom?

 

Et overraskende funn!

Kobla gjennomførte høsten 2023 en pilot på insentivering av innbyggerne i ærverdige Haag i Nederland til å ta mer bærekraftige reisevalg, når de stikker til det populære fritidsområdet ved kysten, Scheveningen. De sykler nemlig i bysentrum, men tar bilen til stranda! Prosjektet brukte Koblas teknologi til å validere innbyggernes grønne valg, og ble finansiert av EIT Mobility.

Resultatene fra Haag viser at til tross for at nederlenderne er ledende innen sykkelmobilitet, sykler de ikke de korte tre kilometerne til det populære fritidsområdet Scheveningen. I en pilot brukte EIT Mobility og Haag Koblas teknologi for å oppmuntre innbyggerne til å ta mer bærekraftige reisevalg.

Utfordringene, spesielt om sommeren med kø og mangel på parkering, førte til unødvendig forurensning og klimapåvirkning. Piloten, delt inn i to faser, ble ansett som vellykket med 11% av aktive brukere som fullførte strandutfordringen og en retensjonsrate på 38% etter 4 uker.

Et overraskende funn var at kampanjen klarte å motivere til grønnere reisevalg selv med begrenset bruk av gamification. Videre undersøkelser vil se på hvordan økt bruk av gamification kan påvirke resultatene. Samlet sett betraktes piloten som lærerik og vellykket, med innsikten som kan brukes til å utvide appen i Nederland og utvikle fremtidige kampanjer.

Kontakt oss for en uforpliktende prat dersom du ønsker å vite mer om hvordan din kommune kan ta i bruk Kobla, eller har andre spørsmål.

📧 support@kobla.no

Hold deg oppdatert om Kobla

Meld deg på vårt nyhetsbrev!