Kobla tar personvern på alvor.   

Behandling av personopplysninger er underlagt gjeldende personopplysningslov og General Data ProtectionRegulation (GDPR).  Våre interne rutiner for behandling av personopplysninger er i samsvar med Personopplysningsloven. Det vil si at krav til informasjonssikkerhet og internkontroll er ivaretatt.   

Kobla er designet slik at informasjon om hvor du har vært (GPS posisjon) aldri forlater telefonen din. Registrerte reiser omgjøres fra stedsinformasjon til aggregert verdi. Stedsinformasjonen krypteres og lagres på din telefon, kun aggregert verdier som værtype og tidsbruk meldes til Koblas server – når og hvis du selv velger å melde inn.  Denne informasjonen brukes kun til å beregne Bonuspoeng i appen.   

Etter personopplysningsloven har du rett til innsyn i opplysningene som er lagret om deg. Du kan også kreve at opplysninger om deg, som er feil, blir rettet.  Det kan du gjøre ved å kontakte support@kobla.no 

Alle personlige opplysninger du gir til oss, blir forsvarlig lagret og fortrolig behandlet. Personopplysningene oppbevares så lenge du bruker appen på din mobiltelefon. De eneste opplysningene vi får tilgang på når det gjelder personvern er e-postadresse og navn du oppgir ved pålogging.   

 

Hva brukes epostadressen min til?

E-post adressen brukes til identifikasjon, pålogging og kommunikasjon med brukeren.   

Hva brukes navnet mitt til?  

Navnet ditt, eller det du velger å kalle deg brukes til identifikasjon for å delta i konkurransetabellen og andre typer konkurranser. Om man ikke vil dele navn er det også mulig å bruke pseudonym, men det vil påvirke om man har mulighet til å løse ut premier om man ikke oppgir navn.   

“Mine steder” lagres kun lokalt på din telefon, IKKE i noen sky eller server.  

Du kan også kreve å få alle opplysninger om deg slettet. Man har selv mulighet til å slette opplysninger ved å benytte “Slett meg”-funksjonen i appen.  

 Les mer om personopplysningsloven her

 

Ofte stilte spørsmål

Må jeg trykke start for at reisen min skal måles?

Kobla registrerer reisen uten at du trenger å gjøre noe som helst. Appen detekterer lokasjonsforandring og begynner da å ta opp reisen din.  

 

Må jeg registrere og melde inn hver enkelt reise i løpet av en dag?

Du kan selv velge om du vil melde inn reisen eller ikke. I appen kan du velge om du vil at reisene skal meldes inn automatisk, eller om du vil melde inn reisene manuelt. Velger du manuelt, vil reisene dine ligge klare lokalt på telefonen slik at du kan melde inn de du vil, eller ikke melde inn om det er ønskelig. Du vil likevel få mulighet til å sjekke informasjon om reisen din hvis du ikke melder inn.  

 

Må telefonen være koblet til internett for at appen skal fungere?

Nei. Lokasjonsdetekteringen vil oppfatte at du beveger deg fra en lokasjon til en annen uten at du er koblet til internett. Dette er fordi appen ikke er kobla til servere som trenger informasjon om deg til enhver tid, og derfor ikke er avhengig av internettilkobling. Det eneste som trenger å stå på fra før er GPSen. 

Flere biler enn én - hvordan endrer jeg bil?

Ved manuell innmelding av reiser har du mulighet til å endre reisemåte og kjøretøy. Når du er inne på startsiden i appen swiper du til høyre for å finne dine nylige foretatte reiser. Trykk så endre på denne reisen.  

Jeg finner ikke kommunen min?

Hvis kommunen din ikke er blant alternativene er det fordi kommunen ikke har kjøpt tilgang til appen for sine innbyggere enda. Vi jobber kontinuerlig med å få nye kommuner til å aktivere Kobla-appen for sin kommune.  

 

Android

For at appen skal fungere optimalt er det viktig at «batterioptimalisering for Kobla» er skrudd AV. Appen skur seg av ved batterisparingsmodus, nettopp fordi telefonen begrenser batteribruket for GPS. 

 

iPhone

Stedstjenester og deling av posisjon må være aktivert for at appen skal fungere.  Appen skrur seg av ved spareblussmodus, nettopp fordi telefonen begrenser batteribruket for GPS.

 

For kommunen

Kan Kobla brukes til å gi tilbakemeldinger til kommunen?

Ja. Kobla har en tilleggsmodul for dette. Fra Kobla-appen kan man sende et bilde og en liten tekst til kommunen, f.eks. «Her har et tre falt over veien». Bilde, tekst og posisjon vil da rapporteres inn rett fra appen. 

Hva slags tiltak kan kommuner bruke Kobla til?

Med Kobla-appen har man mulighet til å integrere kommunestrategier på ulike fokusområder i kommunen. Kobla inneholder moduler som kan brukes som tiltak innen folkehelse, byutvikling, mobilitet og mikromobilitet og miljøtiltak.