Endre på reisevaner.
Spar penger og få bedre helse!

Det er nå veldig mange ulike måter å gjøre reisen til og fra jobben, skolen, matbutikken og treningssenteret på. Buss og tog passer noen ganger, bil er nødvendig andre ganger.

Ofte er det billigste og beste å ta i bruk noe du allerede har, hvis det lar seg gjøre. Føtter er gull – eller kanskje en “akustisk” sykkel. Derfra går det bare én vei: elsykkel, bysykkel, leie sparkesykkel, bilkollektiv, delebil, kollektivt, samkjøring, elbil, helt opp til selvkjørende bestillingsbusser som tatt ut av en fremtidsfilm.

Noen ganger er det best å snu på flisa, og heller bestille levering på dør og jobbe hjemmefra!

Det er ikke lett å få helt grep på hva det faktisk koster å eie en vanlig bil i forhold til den praktiske verdien det har for akkurat deg. Hvordan skal du da kunne vite om bildeling er et realistisk alternativ? Og hva du eventuelt kunne spart hver måned? En leaset elsykkel kan virke som en kostbar investering, men ved innsikt i bidkostnadene kan du se hvor mye billigere det faktisk er!

Kobla er en intelligent reiseassistent på mobilen som hjelper deg å ta smarte, billige og miljøvennlige reisevalg litt oftere. ønsker å gi deg verdifulle råd om hvordan akkurat du kan spare penger i din hverdag.

Hvordan? Bli Kobla opp! Appen registrerer reisene dine helt automagisk!

Så lenge det er greit for deg, registrerer Kobla reisene du foretar deg helt av seg selv. Det blir som en dagbok! Hvor langt har du reist, hvor fort har du syklet, hvor mange kilokalorier brukte du på gåturen din. Det gir deg oversikt, men krever ingen innsats! Du får din egen, familiens eller bedriftens reisevaner dokumentert – et helhetsbilde av kostnader, tidsbruk og miljøbelastning. Bilkostnader, som jo kan være ganske uoversiktlige, forteller deg hva du kan spare på å velge andre alternativer når det er mulig.

Ikke minst gir Kobla deg et nøyaktig tall på hvor mye utslipp du unngår å slippe ut dersom du går, sykler eller reiser kollektivt til og fra jobben. Noe å fortelle barnebarna!

Spar penger. Spar miljøet.

Det er nå et mylder av ulike måter å komme seg til og fra jobben på, nye og gamle. Noen kan du eie, noen kan du leie, og noen er best delt. Kobla rydder opp og forteller deg hva som kan passe til akkurat dine reisevaner. Heldigvis er det slik at økonomisk, miljømessig og helsemessig gevinst som regel overlapper! Kanskje du også kan være en del av løsningen? Det skal ofte ikke så mye til!

Konkurrer og vinn premier!

Ofte er Kobla en del av bedriftskampanjer, enten under navnet Hjem Jobb Hjem, eller Grønn Reiseglede eller andre varianter. Kanskje er litt vennlig  rivalisering med dine kollegaer den lille ekstra dytten som skal til for at du gjøre ting litt annerledes til og fra jobben? I Kobla kan du konkurrere med resten av byen, bydelen, nabolaget, vennegjengen eller internt i bedriften, på mange ulike måter. Du samler bonuspoeng og kan vinne premier. Kobla gir deg skryt og sekundering underveis!

Mobility as a service

Mobilitybegrepet er så mangt. Slik tolker vi det: Kobla-appen lærer seg dine vaner, ditt mønster. Når appen detaljerer hvordan gåing, sykling eller kollektivt ville artet seg som alternativ til privatbilen, kan vi trekke inn alle de nye mobilitetsvariantene.

“Hvordan ville kostnadene dine endret seg dersom du byttet til en hybrid? Syklet én dag i uka? Solgte den ene bilen? Kombinerte buss og sparkesykkel? Du kunne spart 1100kr månedlig på å gå over til bildeling!”

På den måten er Kobla en sammenlikningstjeneste også for mobilitytjenester, som kan vurdere og gi anbefalinger basert på hver enkelt brukers faktiske bruksmønster.

Med prinsipper fra adferdsøkonomi og spillutvikling motiverer Kobla til enda bedre vaner, enten du er helårs syklist fra før av, eller avhengig av bil i hverdagen.

Gaute KokkvollKonsulent og gamification ekspert, Kokkvoll Consult

Bruker du Kobla og ønsker kundestøtte?

Se ofte stilte spørsmål eller send en e-post til support@kobla.no 

Jeg ønsker å bruke Kobla

Kobla er gratis for brukeren, men rulles ut i samarbeid med en region, kommune, kollektivselskap eller bedrift. Som bruker kan du etterspørre en av de overnevnte om kontakte Kobla for å starte en kampanje.

Book møte

Det jeg liker med Kobla er at jeg ikke trenger å gjøre noe som helst!

Kristine FlovildDaglig leder i Boitano AS og del av Koblas advisory board
Nyheter
4. mars 2024

Bli med på webinar om reisevaneundersøkelser!

Kobla Regis webinar Bli med oss for å lære hvordan den nyeste teknologien kan styrke din reisevaneundersøkelse. Dette webinaret er en gylden mulighet til å utforske nye tilnærminger som kan…
Nyheter
19. januar 2024

Resultatet fra Haag!

Nederlendere er i verdenstoppen på sykkelmobilitet, men sykler ikke de tre kilometerne det er til det populære fritidsområdet ved kysten, Scheveningen. Hvorfor det?  I piloten brukte EIT Mobility og Haag…
Nyheter
29. desember 2023

Sluttrapporten fra Smartere Transport Bodø er klar

Smartere Transport Bodø-prosjektet var Kobla sin kick-start! Det var vårt første salg, vårt Minimum Viable Product ble til et Minimum Likanes Produkt gjennom brukerinvolvering og testing av hypoteser i Bodø.…

Flere nyheter? Se nyhetsarkivet

Sjekk også ut bloggen vår!

Hold deg oppdatert om Kobla

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Samarbeidspartnere