Kobla for deg

Kobla ønsker å gi deg verdifulle råd om hvordan akkurat du kan
spare penger i din hverdag.

Hva det faktisk koster å eie en vanlig bil i forhold til den praktiske verdien det har for akkurat deg, er neimen ikke lett å få helt grep på. Det er nå veldig mange ulike måter å gjøre reisen til og fra jobbe, skolen, matbutikken og treningssenteret på. Ofte er de billigste og beste å ta i bruk noe du allerede har, føtter – eller kanskje en sykkel. Derfra går det bare én vei: elsykkel, bysykkel, leie sparkesykkel, bilkollektiv, delebil, kollektivt, samkjøring, elbil, hybridbil, bensin- og dieselbil. Og noen ganger er det best å snu på flisa, og heller bestille levering på dør og jobbe hjemmefra.

Funksjonalitet

Du har kontrollen
Kobla registrerer reisene du foretar deg helt av seg selv.
Appen registrerer start/stopp, og hvilket fremkomstmiddel
du benytter. Dataene lagres kun i appen på telefonen
og du kan enkelt slette reiser. Du har full kontroll!

Startsiden tilpasses ditt bruk
Her vil du få statistikk fra siste reise, badges, oppmuntringer, utfordringer, fun facts og mye mer. Jo mer du bruker appen, jo flere tilpassede meldinger får du, ettersom Kobla stadig lærer.

Din statistikk. Eller din families, din bedrifts, din bydels.
Det er her du får innblikk i din siste reise. Hvor mye kostet reisen? Drivstoff, bompenger, billetter? Hvor mye CO2 ble sluppet ut? Alternativt, hvor mye har du spart miljøet, kalorier forbrent og hvor mye sparte du på å sykle? What?! Kostet det meg 70 kr å kjøre 10 km?

 

Sett deg (litt) hårete mål
Kanskje har du innerst inne lyst til å bli en sånn hardhaus som sykler hele året? Start med et par dager i uka, da vel! Spør de andre vintersyklistene hva som kreves. Varslinger, tips og andre motivasjonsgrep gjøre det enklere for deg å få det til.

     


Samle og bruke bonuspoeng
Hele tiden samler du bonuspoeng i Kobla. Enhver reise du registrerer får poeng. Miljøvennlige, billige, helsefremmende reiser får naturlig nok mer poeng. Minst poeng får personbilturer i rushtiden. Opptjen ekstra poeng ved å delta i utfordringer eller ved å vinne badges!

Konkurranser
Litt rivalisering er veldig motiverende! Kobla lar deg konkurrere om bærekraftige og helsefremmende livsstilsendringer internt i avdelingen på jobben, skolen eller idrettslaget. Avdelingene kan også konkurrere mot hverandre. Ved å delta kan du vinne premier.

Med prinsipper fra adferdsøkonomi og spillutvikling motiverer Kobla til enda bedre vaner, enten du er helårs syklist fra før av, eller avhengig av bil i hverdagen.

Gaute KokkvollKonsulent og gamification ekspert, Kokkvoll Consult

Bruker du Kobla og ønsker kundestøtte?

Se ofte stilte spørsmål eller send en e-post til support@kobla.no 

Jeg ønsker å bruke Kobla

Kobla er gratis for brukeren, men rulles ut i samarbeid med en region, kommune, kollektivselskap eller bedrift. Som bruker kan du etterspørre en av de overnevnte om kontakte Kobla for å starte en kampanje.